In onze vorige blogpost kon je kennismaken met CODI (Connectivity Orchestrator & Data Insight).
In verschillende blogs gaan we de komende weken dieper in op wat CODI allemaal kan doen. In deze blog: Trillingsanalyse.

CODI, onze digitale toolbox, kan zowel permanent als ad hoc geïmplementeerd worden voor systeemmonitoring en probleemanalyse. Eén van de zaken waarvoor CODI kan ingezet worden is een trillingsanalyse.

Door het meten van de trillingen tijdens een freesproces kan niet enkel de staat van het gereedschap gecheckt worden, maar ook de kwaliteit van het onderdeel dat bewerkt wordt. De opname van het trillings-signaal wordt gestart door de PLC afhankelijk van de actieve fase in het programma. Deze opnames worden verwerkt met behulp van verschillende soorten Fourier transformaties. Het resultaat wordt gebruikt om te controleren of een bewerkt onderdeel zich binnen de toleranties zal bevinden, zonder het onderdeel effectief te meten.

Het voordeel van deze toepassing is dat er minder onderdelen op kwaliteit gecontroleerd moeten worden. Een ander voordeel is een capaciteitsverhoging in de nabehandeling omdat slechte onderdelen reeds vroeg in het proces geïdentificeerd worden.

In onderstaand voorbeeld werd een specifieke, hoge frequentie trillings-sensor gebruikt. De sensor wordt gecombineerd met voldoende CPU-kracht, geheugen en opslagcapaciteit om het grote aantal gegevens te kunnen verwerken.

CODI trillingsanalyse
CODI

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info