In de laatste case kon je lezen hoe we CODI hebben ingezet bij DriV als OEE-tool. Hieronder lees je hoe Bert Coenen, Continuous Improvement Manager bij DRiv deze samenwerking ervaarde.

Om ons verbeterproces te versnellen waren we op zoek naar een methode om de OEE-data van onze hooggeautomatiseerde machines automatisch te capteren. Onder OEE-data verstaan we:

  • een 100% captatie van de cyclustijden
  • een 100% captatie van alle gegenereerde PLC-foutmeldingen
  • de tijd van de machinestilstanden die hier een gevolg van zijn
  • een 100% captatie van onze scrapratio.

Het doel was om deze data te capteren zonder enige tussenkomst van onze operatoren.

Met deze gecapteerde OEE-data kunnen onze proces- en automatisatie-ingenieurs paretoanalyses uitvoeren om eenvoudig de top 3 problemen te identificeren waarna ze hun rootcause analyses kunnen starten. Op deze manier versnellen we ons verbeterproces door steeds aan de juiste problemen te werken. Ook verhogen we de effectiviteit van onze rootcause analyses aangezien we steeds objectief kunnen beoordelen of onze genomen acties de rootcause elimineren, en dus de problemen wegnemen.

In Enginity vonden we de juiste partner om dit te verwezenlijken!

We zijn gestart met 1 CODI te connecteren op een machine die in 2019 geïntegreerd werd in onze hooggeautomatiseerde assemblagelijn. In een nauwe samenwerking hebben we bepaald welke data uit de PLC’s moest worden gecapteerd en hoe we deze data op een eenvoudige manier beschikbaar konden maken voor onze ingenieurs. Enginity ging aan de slag en heeft ervoor gezorgd dat onze ingenieurs momenteel in enkele muisklikken alle OEE-data beschikbaar hebben. De oplossing is gestandaardiseerd zodat we een nieuwe CODI eenvoudig kunnen inzetten op andere machines. Boven op de OEE-datacaptatie, leverde Enginity ons ook een near-real-time OEE-dashboard waardoor onze performance ook nog eens steeds gevisualiseerd is.

Dankzij de CODI van Enginity kunnen onze ingenieurs en onze operatoren zich bezighouden met het oplossen van problemen en verliezen ze geen kostbare tijd met het capteren van data. En dat is waar I4.0 omdraait, het leven vereenvoudigen!

CODI
case
DRiV

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info