Christian is een ervaren Project Engineer binnen automotive, machine building en Farma. Het is intussen twee jaar geleden dat hij in contact kwam met Anja en dat hij deel uitmaakt van onze Enginity Family. Momenteel werkt hij bij één van onze klanten binnen de Farmaceutische sector als Project Lead.

Hoe ziet een doorsnee project eruit bij Christian? Dat vind je hieronder terug!

Het laatste project waar ik mijn schouders kon onderzetten was het opzetten van een nieuwe verpakkingslijn voor een medisch product. Deze lijn omvat het transporteren, etiketteren, schikken en verpakken van zo’n 600 flacons per minuut. Daarnaast moest de machine via een laser en camera ook alle etiketten checken of alles conform de voorschriften is gebeurd en genoteerd staat.

Als projectlead moet je snel kunnen handelen

Extra moeilijkheid bij dit project was dat de lijn zo snel mogelijk in gebruik moest kunnen worden genomen. Waar de oplevertijd van dergelijke machine normaal gezien 16 maanden is, was er voor dit project een oplevertijd van 6 maand voorzien. Niet alleen was de doorlooptijd veel korter, ook moet je ervoor zorgen dat alles heel nauwkeurig en kwalitatief verloopt. Als projectingenieur moet je dus de scope goed beheersen, besluitvaardig zijn en handelen in functie van de vooropgestelde doelstelling.

Zoals bij elk project is ook hier de eerste stap het opstellen van een lastenboek waarin de vereisten voor de machine worden opgenomen. Tot in het kleinste detail worden alle elektrische en mechanische componenten beschreven. Op 100en pagina’s en via openpuntenlijsten wordt alles uitvoerig afgetoetst bij de leveranciers. Het doel was om bij levering niet voor verrassingen te komen staan en nog wijzigingen te moeten doorvoeren. Dit om aan de vooropgestelde strenge deadline te kunnen voldoen.

Na de FAT (Factory Acceptance Test), waarin getest wordt of alles werkt hoe het moet werken werd de machine in 2 grote delen geleverd en in de productiehal geplaatst, gemonteerd en afgesteld. Ook werden de laser en camera geïntegreerd. Na een week van testen (SAT - Site Acceptance Test) werd de machine in gebruik genomen.

Wanneer je in een project met een dergelijke dringende deadline zit moeten er natuurlijk enkele compromissen gesloten worden voor kleine details.

Een Project Engineer is sterk in problem solving

Als Project Engineer binnen de farmacie draaien mijn taken vooral rond het verhuizen en ombouwen van bestaande lijnen en machines of het opzetten van nieuwe. Hier komt mijn sterke kant van Problem Solving goed van pas. Je moet snel situaties kunnen inschatten, analyses kunnen maken en oplossingen voorzien.

Zelf ook op zoek naar een Christian om jouw project in goede banen te leiden?

Neem contact op met gert@enginity.be!

Christian
Enginity

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info