Pozyx is een Gentse scale-up die industriële processen en toepassingen sneller, efficiënter en veiliger maakt met behulp van UWB (ultra-breedband). Pozyx werd opgericht in 2015 als een spin-off van UGent en schoot na een succesvolle Kickstarter pijlsnel uit de startblokken. Vandaag telt het team van Pozyx 25 collega’s die hard- en software ontwikkelen.

Het doel? Bedrijven slimmer maken door de data achter nauwkeurige locatiebepaling inzichtelijk te maken.

De oplossingen van Pozyx gebruiken ultrabreedbandtechnologie om industriële klanten te ondersteunen met een groot aantal problemen, zoals:

  • het uit het oog verliezen van gereedschap en bedrijfsmiddelen
  • de inefficiëntie van processen op de werkvloer
  • ongevallen en veiligheidsproblemen

Het door Pozyx ontwikkelde real-time lokalisatiesysteem (RTLS) legt ook fouten in de verwerking van goederen bloot, brengt knelpunten in interne processen aan de oppervlakte, helpt bij inefficiënte tijdsregistratie of bij een gebrek aan inzicht in doorlooptijden, moeilijkheden met kostenberekeningen en nog veel meer. Allemaal door de kracht van nauwkeurige real time positionering met UWB.

Ultrabreedband heeft een pijlsnelle groei gekend als de technologie bij uitstek om te begrijpen hoe nauwkeurige locatiegegevens kunnen leiden tot verbeteringen en optimalisaties.

Samuel Van de Velde, CEO van Pozyx, zegt: “Ultrabreedband heeft een pijlsnelle groei gekend als de technologie bij uitstek om te begrijpen hoe nauwkeurige locatiegegevens kunnen leiden tot verbeteringen en optimalisaties. Wanneer je tot op 10-30 cm voorwerpen of personen in real-time kan gaan lokaliseren, krijg je een schat van informatie. We zien dat industriële bedrijven als geen ander die goudader willen ontginnen om processen sneller, veiliger en kostefficiënter te maken.” Zo verbeterde Bonduelle met een Pozyx oplossing haar efficiëntie met 3%, wat zich vertaalt in honderden uren tijdswinst per jaar.

Pozyx werkte ook al samen met Enginity om bij Alcon in Puurs de lokalisatie van werkposten makkelijker te maken (Deze case vind je hier). De precisie van de oplossing maakt manueel badgen overbodig wat processen stroomlijnt, sneller maakt en foutenmarges doet dalen.

Ondertussen heeft Pozyx aan het begin van het jaar de overstap naar de V.S. gemaakt en een kantoor in Greenville, South Carolina geopend. De maakindustrie in de States is bij uitstek op zoek naar vooruitstrevende technologie die competitieve voordelen kan opleveren. Grote namen in de autowereld, de industrie, de logistieke sector en zelfs in entertainment klopten al aan bij de Gentse start-up. Recent mocht Pozyx zelfs deelnemen aan het prestigieuze CU-ICAR Deep Orange 12 project, een academische onderzoekstraject om de toekomst van autonoom rijden te bestuderen. De technologie van Pozyx staat centraal om racebolides op het Indy 500 circuit in real time te lokaliseren, tegen snelheden van 300 km/u.

Met een stevige productportfolio voor industriële toepassingen, een boeiende klantenportefeuille en diepe expertise over UWB, heeft Pozyx alles in huis om klanten te overtuigen van de kracht van UWB. En dankzij een sterk groeiend netwerk van partners zoals Enginity genieten klanten van geïntegreerde oplossingen die hun bedrijf slimmer efficiënter maakt.



Pozyx
Partner

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info