Sarah Aerts, Master Industrial Science Chemistry

Enginity is oprecht geïnteresseerd

Voor ik als process engineer bij Enginity opstartte werkte ik voor een bedrijf waar ik niet echt een toekomstperspectief had. Als jonge ingenieur was ik op zoek naar een plek waar ik kon groeien, ervaring opdoen en zaken kon uitproberen. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job stootte ik online op de vacature van Process Engineer. Het ging om een job als consultant via Enginity bij hun klant Heraeus Electro-nite. Aangezien ik een goed gevoel had over beide bedrijven besloot ik te solliciteren.

Voor sollicitatiegesprekken ben ik altijd wat zenuwachtig maar vanaf het eerste moment werd ik helemaal op mijn gemak gesteld door Anja. Het voelde als een gewoon gesprek, ze polste naar waar ik op zoek was en wat ik goed en graag doe. Zowel Anja als Sven zijn oprecht geïnteresseerd in wat voor persoon je bent en wat je verwacht van een job. Ze proberen de perfecte match te zoeken tussen de sollicitant, het bedrijf en de job. Ook de interesse bij Heraeus Electro-nite werd aangewakkerd waar ik na een verkennend gesprek mocht starten.

Als ingenieur pak ik graag nieuwe uitdagingen aan, gebruik makend van mijn creativiteit.

Je staat er nooit alleen voor

Tijdens het project dat ongeveer een jaar duurde kon ik altijd terecht bij Anja met vragen, problemen of gewoon om mijn verhaal te doen. Ze gaf me ook tips over hoe bepaalde zaken aan te pakken.

Op regelmatige tijdstippen worden er ook opvolggesprekken ingepland samen met mijn verantwoordelijke bij Heraeus Electro-nite. Zo werd de samenwerking regelmatig besproken, de zaken die goed lopen en potentiële werkpunten. Om me verder te laten ontwikkelen en verbeterpunten aan te pakken, werden er opleidingen of coachtrajecten voorgesteld. Hierbij kreeg ik ook inspraak over welke opleiding dit zou zijn.

Op het einde van mijn opdracht kon ik via Enginity ook onmiddellijk instappen in een nieuwe opdracht bij Helvoet Rubber, die paste bij mijn voorkeuren en waarin ik mijn groeitraject kon verderzetten.

Van nieuwe dingen leren word ik zeer enthousiast. Dit deed ik op de bedrijven waar ik gewerkt heb.

Mijn advies:

Tijdens mijn ervaring van de laatste jaren, heb ik opgemerkt dat:

  • Wanneer jij je goed voelt in je werk en wat je doet, dan zal je een meerwaarde geven aan het bedrijf waarvoor je werkt en alle kansen krijgen die je verdient.
  • Omring je met de juiste partijen om je carrière te faciliteren. Zorg dat je alle kansen krijgt om ervaring op te doen en verschillende zaken te leren en uit te proberen.

Sarah Aerts
Process Engineer @ Heraeus

Testimonial
Sarah Aerts
Heraeus Electro-nite

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info