Ideation Thinking Enginity

Ideation and Design Thinking

Bedrijven worden steeds meer digitaal. Denk eens aan alle mogelijkheden wanneer je functionaliteit combineert met data uit allerlei zaken zoals mobiel, AR/VR, Internet of Things, cognitive computing, allerlei robots, drones en geolocatiediensten.

Dit is precies waar wij jou mee kunnen helpen: als externe partner bekijken wij alle mogelijkheden die jouw bedrijf een voordeel kunnen bieden, los van je bestaande organisatorische, OT- en IT-oplossingen. Daarnaast ondersteunen we jou in de uitvoering.

Wij hebben een uitgebreide toolset om u te helpen. Onder meer het organiseren of ondersteunen van Ideation, Creation, Design Thinking Workshops, het faciliteren van Hackathons en co-creatie.


Architecture Enginity

Architectuur

Digitale verandering dicteren bedrijfsmodellen. Daarom moet een bedrijfsarchitectuur flexibel en dynamisch zijn. Ook moet de oplossingenarchitectuur wendbaar zijn door ontwerp. Deze wendbaarheid kan worden verkregen door rekening te houden met:

 • De Business visie
 • De functionele visie
 • De gegevens visie
 • De technische visie
 • De implementatie visie
 • De operationele visie

In organisaties met een erfenis van OT- en IT-systemen, wat het geval is voor het meerendeel van de digitale migrerende bedrijven, vertaalt dit zich in het afzonderlijk behandelen van Mode 2-systemen (Systems of Engagement) en Mode 1-systemen (Systems of Record). In Gartner's Bimodal IT-terminologie, omwille van het definiëren van de oplossingen architectuur, "ontkoppelen" we tijdelijk Mode 2 van Mode 1 Systemen. Terwijl we samenwerken met zusterbedrijven binnen de Cronosgroep die zich bezighouden met Mode 1-systemen, opereert Enginity voornamelijk op het gebied van Mode 2.

Met betrekking tot OT en IT convergentie komt deze aanpak neer op:

 • Behandel Operationele Technologie als IT Mode 1 Systemen. Dat wil zeggen, creëer een, Mode 2 achtige, Edge OT Connectivity architectuur die voorziet in leren van experimenteren, zonder de operationele technologie te verstoren of in gevaar te brengen
 • (Industriële) IoT-platforms worden behandeld met een Mode 2 filosofie in het achterhoofd

Application Design Enginity

Applicatieontwikkeling

Wij zijn van mening dat het zakelijk potentieel of de levensvatbaarheid van producten en diensten vroeg in het proces moet worden getest en zo nodig worden bijgesteld. Ook zijn wij van mening dat het sneller en vaker kunnen testen van applicaties door het uitbrengen van updates leidt tot meer betrouwbare applicaties en betere gebruikerservaringen.

Je zou dit kunnen omschrijven als Deploy Fast, Fail Fast en Improve Fast, toegepast op zowel business testing als op het testen van applicaties. Platformen die voorzien in geautomatiseerde applicatie releases, inclusief rollback mogelijkheid, helpen dit niveau van wendbaarheid te bereiken.

Hoewel DevOps misschien niet de heilige graal is - vooral in Systems of Engagement of Mode 2 systemen, waar vaak nieuwe bedrijfsmodellen worden getest - is de verdienste van snelheid van implementatie en wendbaarheid.


Banner Adobe Stock 212599378

Implementatie en operationeel beheer

Door een DevOps-achtige aanpak te promoten vervagen we de grenzen tussen ontwikkeling, test en implementatie. Beoordeling en keuze van deployment opties worden behandeld bij het opzetten van de projectarchitectuur.

Wel willen wij benadrukken dat wij, met ons aangesloten netwerk, end-to-end monitoring en managed services kunnen aanbieden. Indien gewenst kunnen wij de klant co-view geven op ons monitoring en alerts dashboard voor zijn diensten.


Banner3 Adobe Stock 254487352 1

IoT & M2M

We maken apparaten slim of verbonden door ze te laten communiceren met externe toepassingen en diensten met behulp van Machine-to-Machine communicatietechnologie. Wanneer mensen dergelijke apparaten dragen, noemen we ze wearables. Wearables maken mensen verbonden. Uiteindelijk krijgt alles wat verbonden wordt vorm in het Internet of Everything (IoE) of het internet der dingen.

Het verbinden van dingen is één van de zaken waarin Enginity je kan ondersteunen. Wij doen onder andere:

 • Technisch ontwerp en productie van apparaten
 • Ontwikkeling van embedded software voor apparaten
 • Ontwerp van data pre- en post processing, netwerk en communicatie tussen apparaten en back-end diensten

De productie- en procesindustrie zijn drastisch aan het veranderen omdat de vierde industriële revolutie de grenzen tussen fysiek en digitaal doet vervagen. Niet alleen de productie-industrie maar de hele wereld wordt "Phygical". Met onze Cronos engineering en manufacturing business partners maken wij van uw bedrijf een fygisch bedrijf.


Visual banner

Benieuwd hoe we jou de weg kunnen wijzen binnen industrie 4.0?

Ik wil advies op maat!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info